Plateaulift

Elke hoogte overbruggen met een plateaulift

Rechte trap, hellingshoek, met of zonder bocht? Geen probleem!

Een plateaulift, in verticale opstelling of langs de trap, natuurlijk niet te verwarren met de bekende stoeltjeslift, leveren wij bij Tramétex Lifttechniek al vele jaren in uiteenlopende opstellingen.

Het standaard nadeel van een stoeltjeslift is dat u de eigen rolstoel niet naar de andere etage kunt meenemen. Dat probleem doet zich niet voor met de plateauliften. Hierbij kunt u namelijk op de stopplaats gewoon met de eigen rolstoel op de plateaulift rijden om vervolgens op de andere stopplaats de lift weer te verlaten.

De plateauliften zijn leverbaar in een verticale opstelling, ook bekend als platformliften, maar worden ook veelvuldig geplaatst als “open lift” waarbij de lift de vorm van de trap volledig kan volgen.

De plateauliften zijn daarbij onder te verdelen in een versie voor alleen rechte trappen, een plateaulift voor een trap gecombineerd met bochten en een uitvoering die naast de bochten ook nog verschillende onderlinge hellingshoeken kan maken. Kortom voor elke soort van trap is dus wel een plateaulift beschikbaar.

Plateauliften worden compleet geleverd en zijn na installatie klaar voor gebruik. De keuze van materialen voor de liften bepaalt dat deze zowel geschikt zijn voor gebruik binnenshuis als ook in de buitenlucht.

De plateauliften worden geproduceerd en geïnstalleerd volgens de hoogste veiligheidsnorm waarbij de gebruiker na installatie ook een certificaat volgens de Machinerichtlijn ontvangt.

Naar onze plateauliften

Opgeruimd staat netjes bij de plateauliften van Tramétex Lifttechniek

Volledig automatisch ingeklapt, beschermd en fraai opgeborgen.

Een prima hulpmiddel in veel situatie, de plateaulift, maar vaak wilt u ook zo min mogelijk “last” hebben van de lift.

De plateauliften van Tramétex zijn daarin dan ook uniek door de altijd standaard geleverde automatische werking van het opbergen van de lift. Hierbij kan de plateaulift standaard het platform volledig automatisch, lees elektrisch, inklappen waarbij deze zichzelf opbergt tegen de trapleuning. De veiligheidsarmen klappen hierbij naar beneden in en de vloer klapt volledig op. De plateauliften hebben daarmee nog slechts een pakketdikte van ca. 20 cm.

Dit opbergen en uitklappen van de plateaulift gaat uiteraard snel en eenvoudig (slechts een druk op een knop) waardoor de plateaulift snel klaar is voor gebruik en het ook uitnodigt om na gebruik de lift weer netjes op te bergen.

Mocht de trap-volgende plateaulift voor u niet geschikt zijn dan hebben wij binnen ons uitgebreide leveringsprogramma zondermeer een andere oplossing voor u om uzelf eenvoudig tussen twee etages te kunnen bewegen.

De pictogrammen op de website helpen u al enigszins op weg om aan te geven waarvoor de betreffende lift geschikt is, maar wij begrijpen als geen ander dat de liftenmaterie heel complex kan zijn. Graag helpt één van onze adviseurs u dan ook graag op weg bij het maken van een keuze.

Naar onze productenpagina

Plateauliften voordelig in gebruik.

Laag energieverbruik en eenvoudig in onderhoud leiden tot lage operationele kosten.

Om de gebruikskosten zo laag mogelijk te houden bij de plateauliften is gekozen voor een solide basis met een lift alleen vervaardigd uit onderdelen van de hoogste kwaliteit. Dat resulteert in een plateaulift die niet alleen comfortabel werkt, maar een hoge inzetbaarheid heeft, een zeer lange levensduur en lage kosten voor het onderhoud.

Deze plateauliften van Tramétex Lifttechniek behoren door hun lage operationele kosten dan ook tot de voordeligste in de markt.

Dit is niet zomaar een verkooppraatje, maar dit is gebaseerd op onze jarenlange praktijk ervaring met diverse plateauliften. Een ervaring waarin wij zondermeer het standpunt hanteren dat u naast de éénmalig aanschaf van een plateaulift, niet geconfronteerd wenst te worden met hoge gebruikskosten. Wij adviseren u dan ook graag welke lift voor u naast de eerste aanschaf het beste geschikt is voor het gebruiksdoel, hierbij ook de operationele kosten in ogenschouw nemend.

Persoonlijke aandacht voor u staat bij ons bovenaan, want naast de advisering bij de verkoop krijgt u bij de voorbereidingen te maken met één vast aanspreekpunt, de projectleider, hij bekijkt nogmaals met u de situatie en controleert alle uitgangspunten. Voor de installatie zelf bent u verzekerd van vakbekwame monteurs met als doel een soepele en nette montage van uw plateaulift.

Naar onze service en onderhoud